Op 19 september 2024 vond de Security Transformation Summit plaats, een evenement dat bedrijven, experts en innovatieve denkers uit de security community samenbracht. De summit, die dit jaar volledig in het teken stond van transformatie, bood deelnemers waardevolle inzichten en strategieën om bedreigingen in de snel veranderende wereld het hoofd te bieden.
Er waren interactieve workshops, waarin deelnemers in kleinere groepen konden samenwerken aan actuele security-uitdagingen. Deze workshops boden praktische handvatten om risico’s te verminderen en leerden deelnemers hoe ze hun organisatie beter kunnen beschermen met behulp van de nieuwste technologieën en strategieën.
De afgelopen periode kwam er een ware tsunami aan cyber – en datagerelateerde wetgeving op ons af. We merken dat veel organisaties naar adem happen als ze denken aan alle complianceverplichtingen die deze wetgevingen met zich meebrengen. Een greep uit de mogelijkheden: NIS, DORA, CRA, AI, GDPR (nog steeds!) enzovoort… Allemaal acroniemen van wetgevingen die mogelijks binnen het vizier komen van ook de fysieke security expert.
In deze sessie mapten we deze wetgevingen: waar gaan deze over, op welke organisaties zijn deze van toepassing, wat is hun onderlinge verband, hoe gaan we om met de vage begrippen van deze wetgevingen? Kortom: hoe beginnen we hieraan?
Om aan het einde van de sessie de vraag te hebben beantwoord: is het echt allemaal zo erg?
Tijdens deze interactieve workshop werd een gecertificeerde risicoanalyse-methodologie, gebaseerd op de principes van ISO 31000 verkend. ISO 31000 geldt als de internationale standaard voor risicomanagement. De methodologie kan worden toegepast op verschillende soorten organisaties, ongeacht grootte, sector of locatie. Door middel van praktijkvoorbeelden en casestudies werd gedemonstreerd hoe deze methodologie effectief kan worden toegepast en wat het kan betekenen voor een organisatie.
Deelnemers kregen de kans om actief te participeren aan deze workshop, waarin zij inzichten konden delen, bespreken en verder onderzoeken. Het doel was om deelnemers een beter begrip te geven van hoe risico’s te identificeren en te beheren met een gespecialiseerde aanpak. Door een gestructureerde methode te bieden voor het identificeren en analyseren van risico’s, zijn organisaties in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen.
De doelstelling van deze workshop was het verkennen van de cruciale rol van stakeholdermanagement binnen geïntegreerd veiligheidsmanagement, door middel van praktijkvoorbeelden, om zo de deelnemers te voorzien van inzichten en strategieën die hen helpen effectief samen te werken met diverse belanghebbenden in security-gerelateerde contexten.
Op het einde van deze sessie beschikte je over een onepager met een korte samenvatting van 4 concrete invullingen waarbij wij stakeholdermanagement als onderdeel van een integrale veiligheidsaanpak vorm geven.
De Security Transformation Summit bood niet alleen inhoudelijke sessies, maar was ook een uitgelezen kans om te netwerken met gelijkgestemde professionals uit verschillende sectoren. Deelnemers konden ervaringen uitwisselen, partnerschappen aangaan en nieuwe kansen ontdekken in het snel evoluerende security-landschap.
Als afsluiter kregen de deelnemers van de Security Transformation Summit in primeur onze nieuwe bedrijfsnaam R S T consultancy te horen. Het was een boeiende dag met veel interessante interacties en take aways.
Mis de volgende editie niet! Houd onze website in de gaten voor meer informatie en toekomstige events.
© 2024 RST Consultancy |
website: nadruk.be