In een steeds meer verbonden wereld waar cyber en fysieke beveiliging elkaar kruisen, is het essentieel om voorop te lopen in de nieuwste trends, technieken en uitdagingen. Security Summit 2023 brengt toonaangevende experts, academici en professionals uit de sector samen voor een diepgaande verkenning van de wereld van Security Convergence.
Security Convergence is de integratie van fysieke, technologische en organisatorische beveiligingsmaatregelen tot één samenhangend systeem. In een wereld waar digitale en fysieke dreigingen steeds meer verweven raken, is het cruciaal deze holistisch te benaderen. Security Summit 2023 duikt diep in deze geïntegreerde aanpak, van innovatieve technologieën tot het cruciale onderwerp van Insider Threat, en belicht de psychologische en organisatorische uitdagingen waarmee elke onderneming vandaag de dag geconfronteerd wordt.
Leer rechtstreeks van de mensen die de weg wijzen in de branche.
Verrijk uw kennis met sessies over cruciale onderwerpen.
Maak verbinding met professionals en versterk uw netwerk.
Blijf voorop lopen met de nieuwste trends en onderzoeken.
Van innovaties in elektronische beveiligingssystemen tot de academische benadering van security convergence – Security Summit 2023 belicht het allemaal.
Ontvangst vanaf 09u00, start van de activiteiten om 09u30 met einde voorzien om 16u, gevolgd door netwerkmogelijkheid. Lichte wijzigingen in het programma zijn mogelijk.
Ontvangst met drank en versnaperingen |
Inleiding en welkomstwoord – R&T Group |
Security Culture en de rol van data-analyseTijdens deze presentatie wordt stilgestaan bij de concepten security culture en security awareness, en wordt aangetoond hoe een degelijke dataregistratie, dataverwerking en data-analyse kan bijdragen aan het security klimaat binnen kleine en grote ondernemingen, en hoe verschillende beveiligingsfuncties beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Er zal ook worden ingegaan op mogelijke samenwerking tussen de securitysector en de academische wereld, en hoe beide elkaar in de toekomst kunnen versterken. |
Case study: een ervaren security manager aan het woordLos van de technische drivers van convergence, ligt het opzetten van een geïntegreerd security risico management in veel bedrijven niet voor de hand. Deze uiteenzetting gaat in op de factoren die een bedrijf er toch kunnen toe brengen deze samen te brengen, wat de noodzakelijke voorwaarden en succes criteria zijn voor een dergelijk traject, en hoe dat er in de praktijk uitziet. |
Pauze |
Breakoutrooms / panelgesprekNaar een methode van geïntegreerde risicoanalyseDit intrigerende panelgesprek duikt diep in de methodologie van risicoanalyse voor zowel de cyberwereld als fysieke veiligheid. Is de aanpak in beide domeinen gelijk? We onderzoeken de identificatie van kwetsbaarheden binnen digitale infrastructuren en de fysieke omgeving, evalueren de impact hiervan, prioriteren risico's en bespreken hoe maatregelen geïntegreerd kunnen worden. Belangrijk hierbij is de overweging dat een allesomvattende risicoanalyse beide soorten dreigingen moet adresseren, rekening houdend met hun onderlinge verbindingen. Of het nu gaat om een cyberaanval op toegangscontrolesystemen of een fysieke inbreuk door sociale ingenieursaanvallen, het is essentieel om te begrijpen hoe deze bedreigingen zich manifesteren en hoe we ons daartegen kunnen beschermen. OF Insider RiskSchade berokkend door insider risk kan heel groot zijn en langdurige gevolgen betekenen voor de organisatie. Toch geven veel bedrijven geen blijk van bewustzijn over deze problematiek. Of ze negeren het gewoon, omdat omgaan met insider threat gezien wordt als te moeilijk en onnodig. Tenslotte valt iedere werknemer te vertrouwen. Maar wat indien niet? Deze workshop gaat in op het fenomeen insider threat: wat is het, hoe komt het voor, en vooral: wat kunnen we eraan doen? De organisationele, technologische, psychologische, en contextuele factoren die insider risk veroorzaken worden onderzocht met het oog op een concreet handelsperspectief om de risico’s te beperken. |
Lunch |
Breakoutrooms / panelgesprekDe breakoutrooms van de voormiddag worden hernomen. Deelnemers kunnen nu plaatsnemen in de breakoutroom waar zij nog niet aanwezig zijn geweest. |
Trends en innovaties in elektronische beveiligingssystemenIn deze lezing worden zowel de recente ontwikkelingen en innovaties in elektronische beveiligingssystemen besproken maar ook de risico’s en uitdagingen die hieraan verbonden zijn. Welke stappen dient uw onderneming vandaag reeds te zetten om klaar te zijn voor de beveiligingswereld van morgen? |
Pauze |
Case study: Human PressureDe druk op de mensen was nog nooit zo hoog. Nochtans is de druk niet altijd negatief, integendeel. Druk is een positief bedoeld systeem. Bovendien is dikwijls de perceptie van druk anders dan de werkelijk gemeten druk. Bij intelligente organisaties sluiten deze twee fenomenen kort aan elkaar. Het beheersen van het mechanisme van ‘druk zetten en druk afnemen’ is een metavaardigheid van de leidinggevende. ’Pressure’ is een goed bedoeld systeem. Leidinggevenden die pressure kunnen reguleren slagen erin hun teams te inspireren, te motiveren en betere resultaten te behalen. |
Afsluitend woord |
Receptie + netwerkmogelijkheid |
Wim Hardyns is hoogleraar criminologie aan de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht van de Universiteit Gent en gastprofessor veiligheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens zijn academische loopbaan heeft Wim Hardyns een brede expertise opgebouwd en is hij gespecialiseerd in, onder andere, criminaliteitsstatistieken, criminaliteitspreventie, security en nieuwe technologieën, predictive policing en big data policing.
Wim Hardyns is de eerste professor die een ESC Early Career Award heeft verkregen in 2020, een erkenning voor de uitmuntende wetenschappelijke prestaties van een Europese criminoloog. In 2023 heeft de Europese Commissie, na een zeer grondige evaluatie en selectie uit meer dan 2200 aanvragen, een prestigieuze ERC Consolidator Grant toegekend aan Wim Hardyns. Hiermee kan hij voor een periode van 5 jaar grensverleggend onderzoek voeren op het gebied van big data policing.
Werner is reeds 22 jaar actief in security management.
Na het behalen van een master aan de Koninklijke Militaire School, vervulde hij verschillende leiderschapsrollen bij gevechtseenheden van Defensie. In 2001 zette hij een punt achter een militaire loopbaan, om security verantwoordelijkheden in de private sector op te nemen. Zo deed hij ervaring op in verschillende sectoren (retail, klassieke en nucleaire energie, supply chain, aviation, air cargo en industriele beveiliging), telkens met een uitgebreidere geografische scope. Hierbij heeft hij in 3 internationale bedrijven telkens de security teams opgericht en ontwikkeld tot volwaardige departementen – bij 2 van de deze omvatte dit buiten de “klassieke” domeinen tevens cybersecurity.
Sinds 2016 is hij Chief Security Officer bij Solvay.
Werner heeft naast zijn Master Militaire Wetenschappen tevens verschillende internationale certificaten en attesten in zowel security als business management behaald, en engageerde zich ook in vrijwillige leiderschapsrollen bij internationale security associaties.
Kenneth Lasoen komt uit een muzikale familie maar hij koos voor geschiedenis in plaats van zijn broer en zus (Isolde). Enkele jaren na zijn studies oude geschiedenis aan de universiteiten van Gent en Leuven trok hij naar Londen en de universiteit van Cambridge om een master inlichtingen- en veiligheidsstudies te behalen. Hij is ook afgestudeerde van de Hoge Studies Veiligheid en Defensie aan de Koninklijke Militaire School. Sindsdien legt Kenneth zich toe op de studie van geheime diensten, en onderzoekt hij ook actuele internationale veiligheidskwesties. Hij is gespecialiseerd in counterintelligence, hybride dreigingen, en inlichtingenanalyse. Hij heeft over deze onderwerpen talloze publicaties in hoogstaande wetenschappelijke tijdschriften, waaronder zelfs dat van de CIA, Studies in Intelligence. Zijn brede kennis van inlichtingen en veiligheid past hij toe als docent van het vak Intelligence en Actuele veiligheidsvraagstukken aan de Universiteit Antwerpen en hij geeft ook les bij bepaalde Europese inlichtingendiensten. Hij is steeds meer te vinden op het journaal en Terzake. Kenneth was gastprofessor conflict & veiligheid aan de Universiteit Utrecht, heeft gewerkt als nationaal veiligheidsadviseur bij Vooruit en als onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor internationale betrekkingen Clingendael in Den Haag. Zijn bestseller Geheim België. Geschiedenis van de inlichtingendiensten 1830-2022 verscheen in 2020 bij Lannoo en is al aan de derde druk toe.
Paul Robrechts was twintig jaar lang verantwoordelijk voor safety en security bij 3 grote organisaties. Een security beleid gesteund op een lange termijn visie gekoppeld aan een duidelijk actieplan en quick wins vormen de ingrediënten van zijn resultaten. Als CEO van R&T Group, ‘Trusted Security Architects’, leidt hij sinds 16 jaar een groep van 4 onafhankelijke adviesbureau’s, gespecialiseerd als onderneming voor veiligheidsadvies (cfr. de wet private en bijzondere veiligheid).
De R&T Group is een vaste waarde op het vlak van securityadvies, integrale en geïntegreerde beveiligingsoplossingen, in complexe hoge risico omgevingen – zowel bij (inter-) nationale bedrijven als overheden in heel Europa. Enkele van zijn kwalificaties zijn:
Egide Nzabonimana is CEO van SOCRAI en de huidige voorzitter van de Belgische afdeling van ISACA. Met een focus op IT-securitymanagement, assurance, risk en governance, bedient ISACA wereldwijd 150.000 professionals in 188 landen. En met meer dan 800 leden is de Belgische afdeling een van de grootste in Europa.
Met meer dan een decennium aan ervaring en een Master in Information risks and Cybersecurity van de Solvay Business School, is Egide zeer bekwaam in diverse gebieden van cybersecurity, waaronder bedrijfsrisicobeoordeling en informatiebeheer.
Als cybersecurity-expert helpt hij bedrijven potentiële zwakke plekken en blinde vlekken te identificeren, zodat ze hun IT-systemen veiliger en veerkrachtiger kunnen maken – niet alleen door technologische oplossingen, maar ook door rekening te houden met een element dat vaak over het hoofd wordt gezien: mensen.
Medewerkers bewuster maken van de risico's en gevaren en hun gedrag veranderen, vormt een grote stap naar het bereiken van verbeteringen in cybersecurity op een robuustere en duurzamere manier.
Kelly Coenen beschikt over ruim 20 jaar aan expertise binnen het domein van fysieke beveiliging. Haar opleiding als industrieel ingenieur in de elektronica heeft een solide technische basis gelegd voor haar carrière. Met een start als hands-on security ontwikkelaar bij een vooraanstaande fabrikant van securitysystemen, ontwikkelde ze later de vaardigheid om met diepgang teams aan te sturen en te motiveren. Inmiddels heeft ze zich gedurende meer dan 10 jaar als securityconsultant toegelegd op het verstrekken van advies aan zowel private ondernemingen als overheidsinstanties. Ze heeft een bewezen staat van dienst opgebouwd in het opzetten en managen van grote technische en strategische beveiligingsprojecten. Hierbij heeft ze diepgaande kennis verworven op het gebied van risicoanalyses en het opstellen van securityconcepten, -strategieën en technische lastenboeken. Deze ervaringen stellen haar in staat om complexe uitdagingen aan te gaan en doeltreffende oplossingen te ontwikkelen. Haar passie voor technologische evoluties staat centraal in haar carrière. Kelly hecht een groot belang aan voortdurende educatie en het nauwgezet volgen van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de security- en technologie-industrie. Hierdoor kan ze projecten op een innovatieve manier benaderen en oplossingen uitwerken dewelke voldoen aan de eisen van een sterk veranderende technologische wereld.
Jan De Schepper was topmanager bij Telindus, Proximus en jeugdcoach bij KV Mechelen. Hierdoor was hij een bevoorrecht getuige van de kruisbestuiving tussen de sport- en zakenwereld. Hij schreef in 2015 het boek Kopmannen. Wat leiders kunnen leren van topsporters en omgekeerd. In september 2020 werd ConneXion gelanceerd. Het boek – dat hij samen met Paul Van Den Bosch schreef – licht 7 paradoxen toe die uiting geven aan de disruptie van het leiderschap.
Jan werd eind 2020 benoemd tot voorzitter van Securitas Belgium. Sedert 2009 heeft Jan mandaten in de Raden van Bestuur van BDO Digital, Automation, Uman.ai en nu ook voorzitter van de EEG Group. Inmiddels heeft hij ook de “Life Time Achievement Award” van jaar 2023 door Computable toegewezen gekregen.
Jan De Schepper is Master in de Wetenschappen en behaalde een MBA aan Harvard (1997). Als gewezen CEO van Telindus en VP Proximus maar ook als voorzitter van ADM ligt zijn focus op een pragmatische en efficiënte marktbenadering en business development. Als entrepreneur en strategisch denker werkt hij nauw samen met meerdere bedrijven.
Inge Spincemaille is senior security consultant bij R&T Group met een sterke focus op de juridische aspecten. Zij heeft meer dan 17 jaar ervaring in de sectoren van aanneming, elektronische beveiligingsoplossingen, en algemene security. Zij is Master in de Rechten, gecertificeerd Data Protection Officer en is als onderhandelaar/bemiddelaar erkend door de Belgische Federale Bemiddelingscommissie.
Zij was de eerste bedrijfsjurist bij de groep SERIS en bouwde daar de juridische dienst uit. In de loop der jaren heeft Inge zich verder toegespitst op audit, consultancy, en vooral op kennisoverdracht. Zij voert juridische analyses of compliance audits uit en onderhandelde in haar carrière diverse complexe contracten. Met een hart voor educatie, deelt Inge bijna wekelijks haar inzichten over securitywetgeving tijdens opleidingen, en treedt ze op als spreker op studiedagen en seminars. Haar missie is duidelijk: de soms onderbelichte juridische aspecten van securityprojecten naar de voorgrond brengen en professionals uitrusten met de kennis die ze nodig hebben om met vertrouwen nieuwe securitystrategieën te ontwikkelen.
09u00 - 18u00
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem
Plaatsen zijn beperkt. Zorg dat u niet achter het net vist en reserveer uw plek op Security Summit 2023 vandaag nog.
750€ (excl. Btw)
nu vroegboekkorting: 690€ (excl. Btw).